Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zsíros haj

Sokan nem gondolnak rá, hogy a hajvasaló is rendszeres tisztítást igényel, pedig a lapra lerakódott szennyeződések azonnal összekoszolják a hajad, súlyos esetben pedig még fertőzést és korpát is okozhatnak a fejbőrön.

A hajból kiváló faggyú, pára és a hővédő vagy hajformázó szerek mind ráégnek a hajvasalóra, és a következő használatkor a szálakon landolnak. Megmutatjuk, mit tehetsz ennek megakadályozására!

A hajvasaló tisztítása

Legalább hetente egyszer, vagy, ha szükséges, többször is megtisztíthatod a hajvasalót. Ehhez szükséged lesz mosogatószerre és gyógyszertári alkoholra, vagy akár alkoholtartalmú sminklemosó folyadékot is használhatsz.

A hajvasalót mindig a konnektorból kihúzott, hideg állapotban takarítsd! Fogj egy szivacsot, és a dörzsölős felére cseppents a mosogatószerből és az alkoholból, majd sikáld át vele a lapot. Ez nem sérti fel a kerámiát, viszont remekül lehozza a szennyeződéseket. Utána alaposan öblítsd ki a szivacsot, majd csavard ki, és töröld le a maradék tisztítószert a hajvasalóról. Végezetül egy száraz papírtörlő kendővel itasd fel a nedvességet.

Megelőzheted a túlzott elkoszolódást, ha a nagyobb takarítások között minden használat után alkoholos törlőkendővel áttörölgeted a hajvasalót.

 
 

 

Utolsó képArchívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 7379
30 nap: 166
24 óra: 10